ŞANLIURFA / HALİLİYE - 75.Yıl Mesleki Eğitim Merkezi

Nis

23 Nisan 1920, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı ve millet egemenliğinin ilan edildiği, ülkemiz milli tarihinin başlangıcı ve dönüm noktasıdır. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesinin perçinlendiği gündür.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Nis

12 B sınıfıyla yapmış olduğumuz meslek liseleri ailelerle buluşuyor projesi kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklarımızın bayram tıraşı ve saç bakımları yapılmıştır

Emeklerinden dolayı Öğretmen ve öğrencilerimize  teşekkür ederiz

Mrt

18 mart çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür. I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı gündür.

Çanakkale Zaferini kazandıran ruhun kuşaktan kuşağa yaşatılması adına , yurt genelindeki anma törenlerinde bilgi, belge, tasarım ve görsel birliğin sağlanması amacıyla www.18martetkinlikleri.com web sitesi üzerinden görsel ve işitsel materyallere erişim sağlanabilmektedir.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Mecliste İstiklâl Marşı'nı okuyan ilk kişi dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver olmuştur. Mehmet Âkif Ersoy İstiklâl Marşı'nın güftesini, şiirlerini topladığı Safahat'a dahil etmemiş ve İstiklâl Marşı'nın Türk Milleti'nin eseri olduğunu beyan etmiştir

Ara

Kurumumuzun Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma faaliyetleri devam ediyor. Kurumumuz müdürü Ümit YAŞAR ve  PDR Öğretmeni Şahin TOPRAK , Süleymaniye Anadolu İmam Hatip Lisesinde Mesleki Eğitim Tanıtım Semineri vererk hem mesleki eğitim hem de MESEM hakkındaki soruları cevplandırdı. Şahin TOPRAK öğretmenimizin tanıtım sunumundan sonra yapılan soru-cevap kısmında ,sorulan sorulara verilen cevaplarla seminer devam etti. Okul Müdürü Ömer DAĞCI'nın  program nedeniyle teşekkürlerini sunması ile  program sonlandı.

Önümüzdeki dönemlerde Tanıtım ve Yaygınlaştırma faliyetlerimizi diğer okullarımızda devam ettireceğiz.Misafiri olduğumuz okulun İdareci ve Öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Kas

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Şefik BAKAY ve Başkan Vekili  Mehmet Emin KARAATLI kurumumuza müdür olarak atanan Ümit YAŞAR'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, çalışmalarımız hakkında istişarelerde bulunmuşlardır.Ziyaretlerinden ve kurumumuza verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz.

Eyl

Ahilik Haftası kutlamaları Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası öncülüğünde Şanlıurfa'da kutlanmaya başlandı. Okulumuz öğrencilerinden Zeynep LEVENT yılın kalfası seçilerek Sayın Valimiz Salih AYHAN tarafından plaket ve kol saati ile taltif edildi. Okulumuzun diğer öğrencilerinden M.Emin DERMAN ve Ahmet DEMİRTAŞLI ise yılın çırağı seçilerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin BEYAZGÜL tarafından kol saati hediye edilerek taltif edildiler.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fevzi KURT ve İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ferhat EMRE ile birlikte günün anısına fotoğraf çekilen öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. Tüm öğrencilerimizin Ahi Evranın ilkelerine sahip çıkacağına olan inancımız ve gayretimizi sürdürmek dileğiyle Ahilik Haftası kutlu olsun.

Eyl

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz'un  100. yıl dönümünü gurur  ve heyecanla kutluyoruz. Tarihte eşine az rastlanır bir askerî başarıyla sonuçlanan bu unutulmaz zafer; Anadolu'nun siyasi coğrafyasını değiştirerek vatan toprağını işgal karanlığından kurtarmıştır.

Yüce Milletimiz, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinde gösterdiği eşsiz kahramanlıkla vatanımızı yok etmek isteyen devletlere karşı birlik ve beraberlik ruhuyla büyük bir zafer kazanmış, bu güzel vatanı bizlere emanet etmiştir.

Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü fedakârlığı gösterecek, bağımsız ve güçlü Türkiye kararlılığını sürdürecek güçtedir. Bizler de hep birlikte sergileyeceğimiz kararlı duruşumuz ve mücadelemizle, kurtuluş destanımızı yazan ecdadımızın bize emanet ettiği bu vatan için sonuna kadar hizmet edecek ve bu aziz vatanı bizden sonraki nesillere en güçlü şekilde miras bırakacağız.100. yıl dönümü vesilesiyle milletimizin ve muzaffer ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor; başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm İstiklal Harbi kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Ağu

Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat YANMAZ , Ayşegül Kaman Anadolu Lisesi Eski Müdürü , 75. Yıl Mesleki Eğitim Merkezi yeni Müdürümüz Ümit YAŞAR' a Teşekkür Ziyaretinde Bulundu.Ümit YAŞAR'a Karaköprü İlçesinde yaptığı hizmetlerden dolayı Teşekkür ederek plaket verdi.Ziyaret esnasında 75.Yıl Mesleki Eğitim Merkezi çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrasında 15 Temmuz İlkokulu Müdür yardımcısı Sacide GÜLEL,İsmail Nazif Bayraktar Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin İdare ekibinden Müdire Berfin DUYGUN,müdür yardımcıları Necati YAZAR ,Tuncay YAZAR ve Eyyübiye Mesleki Eğitim Merkezinden Hüseyin KAYA  ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat YANMAZ ,  75. Yıl Mesleki Eğitim Merkezi  Müdürümüz Ümit YAŞAR' a yeni görevinde başarılar diledi.Sayın Müdürümüz Hacı Murat YANMAZ'a ve ve misafirlere iyi dileklerinden ve ziyaretinden dolayı  teşekkür ederiz.

Ağu